Wat is VoetreflexPlus?

Ons hele lichaam weerspiegelt zich in onze voeten.

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, wordt de doorstroming van bloed, lymfe en energie verbeterd, hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en gestimuleerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend effect op het lichaam.

VoetreflexPlus is een combinatie van westerse en chinese voetreflexologie. Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China.De chinese kennis op dit gebied is ongelooflijk groot. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar toegepast.

Er bestaan  duidelijke verschillen tussen de westerse en chinese technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam.

Met de chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten onderbenen en knieën.

De meridianen vormen gezamelijk in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van energie.

Juist de combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. De energetische massages werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend.

 

Het ontstaan van de chinese geneeskunde gaat zo'n 5000 jaar terug. Men gaat er vanuit dat alles met elkaar te maken heeft en dat, om tot genezing te komen, gekeken moet worden naar het totaalplaatje. Er wordt gewerkt vanuit een holistisch oogpunt; lichamelijke, geestelijke en emotionele processen in het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbondenen in een geval van een klacht of ziekte wordt niet naar het een of het ander gewezen, maar wordt dit gezien als een verstoring van e levensenergie. Genezing/verbetering wordt gezocht in het weer in balans brengen van alles wat in beweging is, energie is overal en heeft veel verschillende vormen.

Westerse geneeskunde is over het algemeen gericht op het bestrijden en behandelen van de symptomen.

De Oosterse en Westerse benadering hebben elk hun goede punten en kunnen elkaar prima aanvullen.

VoetreflexPlus therapie staat naast de reguliere geneeskunde, maar vervangt deze niet.